Photo By: Andrija Vukelic

Случаи со напади на новинари

ВЕСТИ

Индекс на безбедноста на новинарите на Западен Балкан

Индексот на безбедни новинари е годишно рангирање на земји што го составуваат и објавуваат експерти на „Безбедни новинари“ врз основа на сопствената проценка на организацијата за состојбата со слободата на печатот во земјите во претходната година.

АКТИВНОСТИ

SafeJournalists: Повикуваме на итно решавање на случајот со онлајн заканите кон Лепа Џундева и другите новинари во Северна Македонија

Мрежата SafeJournalists е вознемирена од онлајн малтретирањето, навредите и заканите упатени кон новинарката Лепа Џундева од ТВ 24. Оваа непријатна состојба следеше по интервјуто на Лепа Џундева со...

SafeJournalists мрежата, партнерските организации на MFRR и Коалицијата за слобода на медиумите ги осудуваат континуираните притисоци и напади врз новинарите во Србија

Мрежата SafeJournalists, партнерите на MFRR и Коалицијата за слобода на медиумите ги осудуваат тековните напади врз новинарите во Србија. Овој растечки притисок неодамна беше пример за физичкиот...

SafeJournalists и MFRR: Смртни закани за редакцијата на Неделниот магазин Национал во Хрватска

Редакцијата на неделниот магазин Национал доби смртни закани во СМС-порака во понеделник, 20 мај 2024 година. Мрежата на безбедни новинари и партнерите на Мрежата за брза реакција...

Публикации