Бесим Ибрахими, незаконско приведување, Скопје, 07.07.2014

  0
  128
  Земјата
  Пол
  Датум
  Градот
  Вид на напад
  Од кого a : 1 : { i :
  Сторителот / осомничениот a:0:{}
  Тип на медиум a : 1
  Državno odvjetništvo a:0:{}
  Обвинетиот е ослободен (објаснување): a

  Приведување на новинарот Бесим Ибрахими од весникот Лајм
  МВР: По документирањето на настанот против Бесим Ибрахими е поднесена кривична пријава за сторено кривично дело “Учество во толпа што ќе спречи службено лице во вршење на службено дејствие“ предвидено и казниво по член 384 од КЗ на РМ. На лицето му се овозможени сите права на задржано лице и над него не е употребена прекумерна физичка сила или средства за присилба. Во 2015г. Обвиненијата се повлечени.