Кристијан Ландов, одземање имот, Скопје, 17.06.2016

  0
  98
  Земјата
  Пол
  Датум
  Градот
  Вид на напад
  Од кого a : 1 : { i :
  Сторителот / осомничениот a:0:{}
  Тип на медиум a : 2
  Državno odvjetništvo a:0:{}
  Обвинетиот е ослободен (објаснување): a

  Двајца припадници на обезбедувањето на поранешниот премиер Никола Груевски влегле во дворот на Телевизијата 21 и му ги избришале снимки од службениот мобилен телефон на новинарот Кристијан Ландов кој претходно го снимил поранешниот премиер Груевски како поминува на улица Македонија