Сашка Цветковска, Марија Митевска, Мери Јордановска, одземање и уништување на имот, Скопје, 22.05.2014

  0
  141
  Земјата
  Пол
  Датум
  Градот
  Вид на напад
  Од кого a : 1 : { i :
  Сторителот / осомничениот a:0:{}
  Тип на медиум a : 3
  Državno odvjetništvo a:0:{}
  Обвинетиот е ослободен (објаснување): a

  Одземање на фото апарати и бришење на видео материјали на новинарките, Сашка Цветковска ТВ НОВА, Марија Митевска Радио Слободна Европа  и Мери Јордановска од Фокус, од страна на припадници на МВР за време на одржување на протести во Ѓорче Петров
  МВР: од извршените разговори со сите 34 полициски службеници што учествувале во активностите на полицијата, не може да се утврди дека некој воопшто бил инволвиран во настан како што е наведено во поднесената претставка до Секторот за внатрешна контрола, односно одземање и бришење снимен видеоматеријал и фотографии