Тања Милевска, вербални закани, јули 2020 год.

  0
  115
  Земјата MK
  Име и презиме Tanja Milevska
  Пол Женски
  Датум 12/07/2020
  Градот Skopje, North Macedonia
  Вид на напад Закани по животот и екстремитетите на новинарите
  Од кого Од страна на граѓанин До фамилијата од страна на граѓанин
  Сторителот / осомничениот Ivo Bucim
  Дали здружението на новинари било информирано? Да
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? Случајот беше пријавен во полиција

  Тања, Милевска, новинар и кореспондент на МИА, примила закани по животот и сексистички навреди на Твитер и на Фејсбук поради нејзините јавни ставови изразени на социјалните мрежи. Случајот е пријавен во полиција, но досега не се поднесени кривични пријави.

  На 11.07 Милевска примила десетици закани по животот и закани за силување, експлицитен говор на омраза на социјалните мрежи.