Фуркан Салиу и Ибрахим Мамути, Куманово, 28.05.2020 год.

  0
  108
  Земјата MK
  Име и презиме Фуркан Салиу и Ибрахим Мамути
  Пол Група (име на членовите ако е можно)
  Датум 28/05/2020
  Градот Kumanovo, North Macedonia
  Вид на напад Други закани кон новинарите
  Од кого Од страна на граѓанин
  Тип на медиум Електронски
  Име на медиумот ТВ Клан
  Извор ТВ Клан
  Дали здружението на новинари било информирано? Да
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? Случајот не беше пријавен во полиција

  Новинарот Фуркан Салиу и камерманот Ибрахим Мамути биле во Ваксинце, каде што снимиле голема група на мигранти кои се движеле во регионот. Возејќи накај Скопје патот им го пресекол автомобил, а од него излегло лице кое им се заканило и им рекло да ги избришат сликите и да не ги објавуваат.