Љупчо Златев, физички напад, 23.07.2020

  0
  184
  Земјата MK
  Име и презиме Љупчо Златев
  Пол Mашки
  Датум 23/07/2020
  Градот Skopje, North Macedonia
  Вид на напад Актуелни напади врз новинарите
  Од кого Од страна на граѓанин
  Тип на медиум Онлајн
  Име на медиумот Лидер.мк
  Извор Лидер.мк
  Дали здружението на новинари било информирано? Да
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? Случајот не беше пријавен во полиција

  На 23.07.2020 во скопски локал бил извршен физички напад врз новинарот и уредник на Лидер, Љупчо Златев. Тој веднаш по инцидентот го пријавил случајот во полиција, по што е направен записник од страна на полициските службеници.