Pengim në detyrë ndaj ekipit të Kallxo.com, Mitrovicë, 18.08.2021

  0
  142
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Ekipi i KALLXO.com
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Diellza Luzha dhe Blendi Shaqiri
  Data 18/08/2021
  Qyteti Mitrovice
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias KALLXO.com
  Burimi KALLXO.com
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Një veprim i tillë për AGK-në përbën presion të papranueshëm dhe rrezikon sigurinë e gazetarëve gjatë kryerjes së detyrës. AGK-ja i bën thirrje menaxhmentit të Spitalit Rajonal të Mitrovicës që të marrë masa ndaj këtyre personave dhe të mos lejojë përsëritjen e një situate të tillë. Gjithashtu, i bëjmë thirrje Policisë dhe Prokurorisë që t’i identifikojë autorët dhe të ndërmarrë veprimet e nevojshme për të trajtuar rastin.

  Ekipi i KALLXO.com është kërcënuar dhe penguar gjatë xhirimit të një kornike në Spitalin Rajonal të Mitrovicës. Tre persona të paidentifikuar, pjesë e stafit të spitalit, kanë penguar gazetaren, Diellza Luzha dhe kameramanin, Blendi Shaqiri të xhirojnë dhe i kanë kërcënuar me konfiskim të paisjeve.

  Një veprim i tillë për AGK-në përbën presion të papranueshëm dhe rrezikon sigurinë e gazetarëve gjatë kryerjes së detyrës.

  AGK-ja i bën thirrje menaxhmentit të Spitalit Rajonal të Mitrovicës që të marrë masa ndaj këtyre personave dhe të mos lejojë përsëritjen e një situate të tillë. Gjithashtu, i bëjmë thirrje Policisë dhe Prokurorisë që t’i identifikojë autorët dhe të ndërmarrë veprimet e nevojshme për të trajtuar rastin.