izvjestaj

Indikatori nivoa medijskih sloboda i bezbjednosti novinara, Crna Gora (drugi nacionalni izvještaj)

Izvještaj predstavlja nalaze drugog istraživanja sprovedenog u okviru regionalnog projekta Regionalna platforma za zagovaranje slobode medija i bezbjednosti novinara na Zapadnom Balkanu, koji sprovode nacionalna udruženja novinara u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Srbiji i sindikat u Crnoj Gori. Ovaj izvještaj je nastavak polazne studije koja je detaljnije predstavila zakonodavstvo, socio-ekonomsku i političku situaciju po pitanju medijskih sloboda i bezbjednosti novinara i koja je identifikovala ključne izazove i preporuke za novinarske asocijacije i ostale zainteresovane aktere. Glavni cilj drugog istraživanja jeste da utvrdi nova dešavanja i da napravi poređenje sa nivoom medijskih sloboda i bezbjednosti novinara identifikovanim 2016. godine.


logo2x

Političko oglašavanje i medijska kampanja tokom predizbornog perioda: Uporedna studija

Uporedna studija urađena sa ciljem da pomogne Agenciji za elektronske medije u poboljšanju kvaliteta zakonskog okvira medija kojim se uređuje političko oglašavanje. Dokument je dostupan na engleskom jeziku.


logo

Sažetak zaključaka, Indikatori za nivo slobode medija i bezbjednosti novinara, Crna Gora

Sažetak zaključaka utvrđenih u istraživanju sprovedenom u okviru regionalnog projekta Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara, koji sprovode nacionalna novinarska udruženja novinara u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.
wb-platform-page

Indikatori za nivo slobode medija i bezbjednosti novinara, Crna Gora

Ovaj izvještaj predstavlja nalaze istraživanja sprovedenog u okviru regionalnog projekta Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara, koji sprovode Sindikat medija Crne Gore i nacionalna udruženja novinara u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji. Glavni cilj istraživanja je da pruži osnovnu procjenu nivoa slobode medija i bezbjednosti novinara, koja će se dalje koristiti u regionalnom mehanizmu za praćenje i zagovaranje slobode medija i bezbjednosti novinara na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.


149749883569de32c478a7529296986_v4_big

Medijsko vlasništvo i finansiranje medija u Grnoj Gori

Slaba primjena regulative i nastavak pritiska na medije


background

Radno-pravni status novinara u Crnoj Gori

Novinarstvo između straha za egzistenciju i dostojanstva profesije


porez

Socijalni položaj novinarske profesije u Crnoj Gori

Plata novinara u Crnoj Gori 470 eura