Komisioni parlamentar fshehurazi diskuton draft ligjin pёr RTK

0
180

PRISHTINE, 27.01.2017 – Sindikata e Pavarur e RTK-sё (SPRTK) ka reaguar kundёr komisionit parlamentar pёr media qё ka vendosur tё mbajё mbledhjen tё fshehtё ku u diskutua pёr draftligjin e RTK-sё.

Sindikata tha se takimi me dyer tё mbylluar pёr publikun nga ana e komisionit ka shkelur tё drejtёn e publikut pёr t’u informuar pёr median publike.

“SPRTK konsideron se diskutimet e mbyllura dhe jotransparenca e bëjnë edhe më të vështirë situatën brenda institucionit”, thuhet nё reagimin e sindikatёs.

Sindikata e RTK-sё shtoi se transmetuesi ёshtё duke vazhduar tё pёrballet me parregullsi duke pёrfshirё tё ardhmen e tё paqartё pёr shkak tё keqmenagjimit.

Ligji aktual i RTK-sё, qё ёshtё miratuar mё 2012, parashihte financa nga buxheti i Kosovёs pёr tre vite, pas sё cilёs do tё gjendej njё mekanizёm i pavarur financiar.

Draft ligji i rrjedhur nё media parasheh mbledhjen e 2.5 euro nga amvisёritё pёrmes faturimit tё energjisё elektrike dhe po ashtu do tё ndahen 0.4 pёr qind nga buxheti i vendit.