Rrjeti SafeJournalists i dërgoi letër të hapur Kryetares së Kuvendit të Shqipërisë

  0
  16
  FOTO: Canva

  Rrjeti SafeJournalists i dërgoi një letër të hapur Kryetares së Kuvendit të Shqipërisë ku shpreh shqetësimin për ngritjen e Komisionit të Posaçëm për Dezinformimin.

  Ndërkohë që e pranojmë qëllimin për të trajtuar çështjen urgjente të dezinformimit dhe ndërhyrjes së huaj, pas krijimit të një Komisionit të Posaçëm për Dezinformimin, është e domosdoshme të merren parasysh implikimet më të gjera që kjo nismë mund të ketë në lirinë e medias dhe lirinë e shprehjes. Urgjenca në formimin e komisionit, mungesa e një procesi konsultativ me palët e interesuara, mungesa e konsensusit nga opozita dhe miratimi i shpejtë më 3 prill 2024, në Konferencën e Kryetarëve të Kuvendit të Shqipërisë, ngre shqetësime në lidhje me qëllimin dhe objektivat e komisionit.

  Më poshtë gjeni më shumë informacion mbi përmbajtjen e letrës.

  Leter e Hapur

  Anetarët e rrjetit SafeJournalists:

  Shoqata e Gazetarëve të Bosnjes dhe Herzegovinës

  Sindikata e Mediave të Malit të Zi

  Shoqata e Gazetarëve Kroatë

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës

  Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë

  Shoqata e Gazetarëve të Pavarur të Serbisë