Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve, Salie Gajtani-Osmankaq, Prishtinë, 02/07/2017

  0
  88
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  Gazetarja e së përditshmes, Koha Ditore, Salie Gajtani-Osmankaq është kërcënuar verbalisht nga një grup burrash kur ajo po tentonte të raportonte. Gazetarja ka shkuar për të parë për së afërmi se si po përgatiteshin disa banorë në një lagje të Prishtinës të largoheshin nga banesat për të cilat shteti i ka urdhëruar të dalin nga aty e të cilët konsideroheshin si uzurpatorë. Banorët menjëherë iu vërsulen gazetarës duke e kërcënuar atë se nuk guxon të publikojë asnjë lajm. Gazetarja e cila ishte së bashku me vozitësin, Ilir Hamiti, u larguan nga aty dhe u futën në makinën e tyre. Banorët bllokuan makinën që të qarkulloj dhe ata vazhduan me tone kërcënuese. Gazetarja Gajtani dhe vozitësi arrijnë të largohen nga aty.