ЗНМ: предавање на тема јавен имиџ на укажувачите (свиркачите)

devine-tom
AJM

СКОПЈЕ, 07.11.2017 – Здружението на новинари на Македонија во соработка со Амбасадата на САД во Македонија организира кратко предавање и дискусија на тема: „Улогата на медиумите во развојот на јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)“.

На настанот воведно обраќање ќе има претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, а потоа кратко предавање ќе одржи Г-дин Том Девајн, кој е долгогодишен меѓународен експерт во областа на Законите за заштита на свиркачите.

По презентацијата, ќе следи дискусија со присутните во врска со оваа актуелна медиумска тема. Целта на оваа соработка е да се запознаеме со последните практики за мониторинг на медиумите во врска со укажувањето како и заштитата на укажувачите.

Настанот ќе се одржи денес во „Клуб на новинари“ со почеток во 14.00 часот и ќе трае два часа.


AJM, Skopje, 07/11/2017