Sastanak SMCG i predsjednika Skupštine: Novi modeli saradnje za bolji medijski ambijent

skupstina.me

PODGORICA, 30.03.2021. – Potrebno je razvijati nove modele saradnje kako bi se afirmisalo pravo javnosti da zna, zaključeno je na sastanku predstavnika Sindikata medija Crne Gore (SMCG) i predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića.
Sastanku su, ispred SMCG, prisustvovali predsjednica Marijana Camović Veličković, potpredsjednik Radomir Kračković i član Glavnog odbora, Boris Pejović.
Razgovarajući o realizovanim projektima novog skupštinskog rukovodstva, Bečić je iskazao spremnost da u dinamičnijoj saradnji sa institucijama sistema radi na poboljšanju sveukupnog društvenog ambijenta za rad medijskih poslenika, uključujući i zajednički rad na pronalaženju rješenja kojima će se unaprijediti zakonodavni okvir u cilju predupređenja napada na novinare i njihovu imovinu.
Predstavnici SMCG upoznali su predsjednika Skupštine sa izazovima u radu i izrazili očekivanje da će u zajedničkoj komunikaciji, pospješiti stvaranje dugotrajnog institucionalnog i zakonodavnog koncepta za njihov angažman.
Sagovornici su razmijenili stavove o pitanjima medijskog pluralizma, kao i otvorenosti rada crnogorskog parlamenta. Zaključeno je da je neophodno kontinuirano razvijati nove modele saradnje, kako bi zajednički doprinijeli izradi, ne samo kvalitetnijih zakonskih rješenja u dijelu medija, već i punom afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno informisana o pitanjima od javnog značaja.

Skupština Crne Gore , Podgorica, 30/03/2021