Sulm fizik në drejtim të gazetarit, Valon Syla, Prishtinë, 22.12.2020

  0
  45
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Valon Syla
  Gjini Mashkull
  Data 22/12/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Gazeta Metro
  Burimi Facebook
  Përfundimi ligjor Kryerësi I veprës wshtw dwnuar, lloji I dënimit
  Vendimi I gjykatës Gjykata Themelore e Prishtinës ka shpallur aktgjykimin kundër të akuzuarit B.J. për veprën penale “Lëndim i lehtë trupor”, nga neni 185 par.1, nënpar.1.4 të Kodit nr.06/L-074 të KPRK-së. I akuzuari është shpallur fajtor për këtë vepër penale dhe është gjobitur me 4.500 (katër mijë e pesëqind) euro, të cilin është i obliguar që ta paguajë në afatin prej 15 ditësh pas plotfuqishmërisë së këtij aktgjykimi, ndërsa koha e kaluar në paraburgim, nga 22.12.2020 deri më 06.01.2021, të akuzuarit B.J, do t’i llogaritet në ndëshkimin e shqiptuar.
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Jo
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, dënon ashpër sulmin fizik në drejtim të gazetarit, Valon Syla. AGK kërkon nga organet e drejtësisë që sa më shpejtë t’i hetojnë motivet e sulmit dhe ta zbardhin këtë rast, i cili në themel dëmton lirinë e shprehjes dhe medias.Secili sulm në drejtim të gazetarëve është sulm ndaj fjalës së lirë dhe demokracisë në vend.

  Gazetari Valon Syla është sulmuar fizikisht gjatë ditës së sotme. Në një video e cila po qarkullon në rrjetet sociale, Syla shihet duke u grushtuar nga një person i panjohur. Në lidhje me rastin, AGK-ja ka kontaktuar Policinë e Kosovës, të cilët kanë konfirmuar se kanë pranuar informatën për sulmin ndaj gazetarit Valon Syla. “Sot rreth orës 12:05, kemi pranuar informatën se në lagjen Pejton është sulmuar gazetari. Njësia policore ka arritur në vendin e ngjarjes dhe ka kontaktuar përmes telefonit me gazetarin, i cili ka deklaruar se për momentin nuk ka nevojë për trajtim mjekësor. Jemi duke e pritur për të marrë informata të tjera”, ka thënë Zëdhënësi i Policisë së Kosovës për AGK-në, Baki Kelani.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, dënon ashpër sulmin fizik në drejtim të gazetarit, Valon Syla. AGK kërkon nga organet e drejtësisë që sa më shpejtë t’i hetojnë motivet e sulmit dhe ta zbardhin këtë rast, i cili në themel dëmton lirinë e shprehjes dhe medias.Secili sulm në drejtim të gazetarëve është sulm ndaj fjalës së lirë dhe demokracisë në vend.