Gazetarët dhe shoqëria civile protestuan në mbrojtje të fjalës së lirë

0
111

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës sot së bashku me kolegë gazetarë, kameramanë, fotoreporterë si dhe pjesëtarë të shoqërisë civile, protestuan në Sheshin Zahir Pajaziti deri tek ndërtesa e Qeverisë së Kosovës.

Protesta me moton “Demokracia vdes në errësirë”, u mbajt në shenjë kundërshtimi për vendimin e pezullimit të certifikatës së biznesit të Klan Kosova nga MINT, një vendim politik i Qeverisë Kurti që është goditje direkte ndaj medias dhe fjalës së lirë në Kosovë.

Gjithashtu, me anë kësaj proteste kërkojmë nga Gjykata që ta trajtojë rastin e Klan Kosovës në mënyrë të drejtë dhe pa u ndikuar.