Mbahet diskutimi për avokimin e lirisë së medieve nëpërmjet artit

0
65

Në kuadër të javës së shënimit të Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me Embassy of the Netherlands in Kosovo, mbajtën diskutimin për avokimin e lirisë së medias nëpërmjet artit.

Fjalët hyrëse të këtij diskutimi, i bëri Ambasadorja Holandeze në Kosovë, Carin Lobbezoo, e cila tha se liria e shprehjes online dhe offline është një prioritet i të drejtave të njeriut në Kosovë.

Pjesë e diskutimit të udhëhequr nga Kryetari i Bordit të AGK-së, Xhemajl Rexha, ishin Alban Zeneli – Departamenti i Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Armend Ajredini – Karikaturist, Meneta Zekaj Nushi – RTK, dhe Gazmend Syla – Klan Kosova.

U diskutua për artin si formë të shprehjes për të komunikuar mesazhe sa i përket përpjekjeve të vazhdueshme të qeverive për të kufizuar lirinë e medies dhe lirinë e shprehjes.

Gjithashtu, një pjesë e diskutimit i është kushtuar sigurisë fizike të gazetarëve, pas sulmeve të vitit të kaluar në veriun e vendit, si edhe sulmeve online nga eksponentë të qeverisë dhe partisë në pushtet kundër gazetarëve dhe medieve.