Ostale prijetnje novinarima, Capital.ba, Banjaluka, 22.01.2022.

  0
  125
  Država BH
  Grad Banjaluka
  Pol Grupa (imena pojedinačno ukoliko je moguće) Capital.ba
  Datum 22/01/2022
  Ime medija Capital.ba
  Da li je Udruženje/Udruga BH Novinari informisano? Da
  Kako je Udruženje/Udruga BH Novinari reagovalo? Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije su osudili brutalne uvrede koje je ekipi portala Capital iz Banja Luke uputio Marinko Umičević, član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, predsjednik Rukometnog saveza RS i tehnički direktor fabrike Bema. "Od predstavnika vlasti u BiH na svim nivoima i lidera političkih partija očekujemo da ovakve pojave javno i konkretno osude i sankcionišu svoje članove koji se prema novinarima ponašaju poput Marinka Umičevića, te na taj način pokažu da njihova podrška slobodnim medijima u demokratskom društvu nije samo na nivou ispraznih fraza", navodi se u saopćenju UO BH novinara.
  Ostale prijetnje novinarima V

  Član Senata Republike Srpske i odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, tehnički direktor fabrike “Bema” Marinko Umičević verbalno je napao novinarku portala CAPITAL Bojanu Ninković te uputio niz najprizemnijih uvreda i psovki na račun glavnog urednika tog medija Siniše Vukelića.

  “Reci ti tom svom š**ku Vukeliću da ga je Marinko nabio na k***c. On tamo proziva kako je “Bema” dobila 30.000 KM, đubre jedno. Svi su mu krivi što on ima pet kćerki, kako ga nije sramota”, rekao je Umičević u telefonskom razgovoru sa novinarkom.

  Nakon što mu je novinarka spomenula Zakon o spriječavanju sukoba interesa, Umičević joj je uputio slijedeće riječi: “Ma daj mala jedi g**na, mrš u p***u materinu, ti pričaš o sukobu, j**o ti Vukelić mater”.