Sulm ndaj ekipit të Radio Evropa e Lirë, Mitrovicë e Veriut, 13.10.2021

  0
  138
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 13/10/2021
  Qyteti Mitrovia e Veriut
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Radio Evropa e Lirë
  Burimi REL
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja e ka pranuar me shqetësim lajmin se ekipi i këtij medium ndërkombëtar është rrethuar nga 50 persona, të cilët kanë kërkuar që të mos xhirohen. AGK-ja u kërkon vazhdimisht organeve të rendit të kujdesen për sigurinë e gazetarëve në pjesën veriore të vendit.

  Një ekip i Radio Evropa e Lirë, ka qenë në mesin e shumë gazetarëve që janë sulmuar sot nga protestuesit lokalë në veri të Kosovës.

  AGK-ja e ka pranuar me shqetësim lajmin se ekipi i këtij medium ndërkombëtar është rrethuar nga 50 persona, të cilët kanë kërkuar që të mos xhirohen.

  Në tentim për ta marrë kamerën, e kanë dëmtuar atë dhe makinën taxi, me të cilën ishte duke udhëtuar ekipi. Fatmirësisht, ekipi ka arritur të largohet nga turma pa u lënduar.