SafeJournalists: Повикуваме на итно решавање на случајот со онлајн заканите кон...

0
Мрежата SafeJournalists е вознемирена од онлајн малтретирањето, навредите и заканите упатени кон новинарката Лепа Џундева од ТВ 24. Оваа непријатна состојба следеше по интервјуто на...

SafeJournalists мрежата, партнерските организации на MFRR и Коалицијата за слобода на...

0
Мрежата SafeJournalists, партнерите на MFRR и Коалицијата за слобода на медиумите ги осудуваат тековните напади врз новинарите во Србија. Овој растечки притисок неодамна беше...

SafeJournalists и MFRR: Смртни закани за редакцијата на Неделниот магазин Национал...

0
Редакцијата на неделниот магазин Национал доби смртни закани во СМС-порака во понеделник, 20 мај 2024 година. Мрежата на безбедни новинари и партнерите на Мрежата...

SafeJournalists: Неприфатлива кампања против неделникот Новости во Хрватска

0
Неделниот весник „Новости“ веќе извесно време се соочува со закани, кои започнаа по опасната кампања што ја започна политичката партија „Домовински покрет“ (ДП) која...

SafeJournalists: Неприфатливи безбедносни закани за новинарот Авдо Авдиќ и Здружението на...

0
Мрежата SafeJournalists го привлекува вниманието на континуираното и брутално политичко насилство од страна на Елмедин Конаковиќ, министер за надворешни работи на Босна и Херцеговина...

Северна Македонија: Организациите кои ја штитат слободата на медиумите ги повикуваат...

0
Почитуван министер за внатрешни работи, г-дин Панче Тошковски, Почитуван претседател на ВМРО ДПМНЕ г-дин Христијан Мицкоски,   Долупотпишаните организации кои ја штитат слободата на медиумите и слободата...

SafeJournalists: Министерот Елмедин Конаковиќ ја злоупотребува политичката моќ и јавниот простор...

0
Мрежата SafeJournalists остро го осудува политичкиот притисок и вербалните навреди упатени од Елмедин Конаковиќ, министер за надворешни работи на Босна и Херцеговина (БХ) до...

SafeJournalists: Санкционирајте го лицето кое е одговорно за смртните закани упатени...

0
Редакцијата на порталот N1 синоќа во коментари на веб-страницата добила смртна закана. Заканата дојде во коментар на текстот за престојот на претседателот на Србија во...

SafeJournalists и MFRR: Бараат одговорност за нападите врз новинарите во Србија

0
Меѓународните организации кои се залагаат за слободата на медиумите ја осудуваат 25-годишната неказнивост за убиството на Ќурувија Одбележувајќи ги 25 години од бруталното убиство на...

SafeJournalists: Министерот Елмедин Конаковиќ ја злоупотребува политичката моќ и јавниот простор...

0
Мрежата SafeJournalists остро го осудува политичкиот притисок и вербалните навреди упатени од Елмедин Конаковиќ, министер за надворешни работи на Босна и Херцеговина (БХ) до...

SafeJournalists: Санкционирајте го лицето кое е одговорно за смртните закани упатени...

0
Редакцијата на порталот N1 синоќа во коментари на веб-страницата добила смртна закана. Заканата дојде во коментар на текстот за престојот на претседателот на Србија во...

SafeJournalists и MFRR: Бараат одговорност за нападите врз новинарите во Србија

0
Меѓународните организации кои се залагаат за слободата на медиумите ја осудуваат 25-годишната неказнивост за убиството на Ќурувија Одбележувајќи ги 25 години од бруталното убиство на...

Мрежата SafeJournalists, испрати отворено писмо до претседателот на Собранието на Албанија

0
Мрежата SafeJournalists испрати писмо до претседателот на албанското Собрание во кое изразува загриженост за формирањето на Специјалниот комитет за дезинформации.   И покрај тоа што ја...

SafeJournalists: Координираните напори против Citizens Channel во Албанија мора да престанат

0
Мрежата SafeJournalists е вознемирена од координираните напори за поткопување на Citizens Channel, непрофитен и независен медиум во Албанија. Неодамнешните активности за пријавување и отстранување...

SafeJournalists: Две новинарки физички нападнати во Приштина

0
На 3 април, новинарките на Лајми.нет Фјола Хисени и Линдита Бериша беа физички нападнати на улица во Приштина. На вознемирувачката снимка која ја објавија медиумите,...