Kryebashkiakut i Tiranës, Erion Veliaj akuzon publikisht gazetarët dhe analistët e mediave

0
52
Source/Author: SJ
Source/Photo: https://www.gazetatema.net/politika/me-gjykoni-nga-reputacioni-i-armiqve-qe-kam-bere-veliaj-ironizon-banake-i437917

Më 30 prill 2024, gjatë një mbledhjeje të Këshillit Bashkiak të Tiranës, kryebashkiaku Erion Veliaj bëri një sërë komentesh nxitëse drejtuar analistëve të kanaleve televizive opozitare. Në përgjigje të akuzave ndaj tij, Veliaj i cilësoi analistët si “të poshtër” dhe “llum”, duke pretenduar se sulmet e tyre nuk kanë qenë të motivuara nga shqetësimi publik, por nga interesat personale, konkretisht nga mohimi i lejeve të ndërtimit nga Bashkia e Tiranës. Të njëjtën ditë në mëngjes, zyra e komunikimit të kryebashkiakut Veliaj ka lëshuar një njoftim për mediat, ku sqaron një postim të Veliajt në WhatsApp. Postimi përfshinte një citim nga Roosevelt: “Më gjykoni nga armiqtë që kam bërë” dhe shfaqte një kolazh fotografik të gazetarëve, analistëve televizivë, administratorëve të medias dhe kryeredaktorëve, të cilët Veliaj i konsideron tani armiq.

Komentet u bënë në të njëjtën ditë kur kryebashkiaku Veliaj doli në Prokurorinë e Posaçme Kundër Korrupsionit lidhur me hetimet për inceneratorin e Tiranës.

Deklaratat nxitëse të kryebashkiakut Erion Veliaj kundër analistëve të medias në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Tiranës më 30 prill 2024, përbëjnë implikime të rëndësishme për lirinë e medias dhe besimin e publikut. Veliaj, i cili njihet për shmangien e konferencave për shtyp, shpërndarjen e materialeve të para-paketuara në media, si dhe për retorikën kundër medias dhe sulmet verbale më parë, ka intensifikuar shqetësimet duke etiketuar gazetarët dhe analistët si armiq. Incidenti gjithashtu ngre shqetësime ligjore dhe etike në lidhje me keqpërdorimin e mundshëm të postit publik për të frikësuar kritikët ose për të ofruar favore për ata që e mbështesin atë.

Burimet:

https://shqiptarja.com/lajm/veliaj-dje-ne-emisione-ishte-mbledhur-gjithe-llumi-bashke-me-analiste-qe-e-kane-hallin-e-perfitimit-te-tyre-jo-te-qytetarevehttps://www.syri.net/politike/684905/armiqte-dhe-miqte-e-erion-veliajt/

https://www.gazetatema.net/politika/me-gjykoni-nga-reputacioni-i-armiqve-qe-kam-bere-veliaj-ironizon-banake-i437917